Facebook-Celosia-OrangeGoogle-Celosia-OrangeTwitterBird-Celosia-Orange

Μαρτυρίες

Διαδώστε

Γράψε την προσωπική σου ιστορία. Στείλε μας στην ηλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την εμπειρία σου από τη σχέση σου με το κρατικό τέρας. Θα τη μεταφράσουμε και θα τη στείλουμε σε όλα τα ΜΜΕ και τους θεσμικούς φορείς της Ευρώπης. Πρέπει να μάθουν οι πάντες πως Ελληνική Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν βρει ένα αρμονικό πεδίο συνεργασίας: την εξόντωση των μη κομματικών πελατών!

ΤΣΜΕΔΕ και εργαζόμενος εξωτερικού

Διαδώστε

Πλήρωνα ΤΣΜΕΔΕ για 19 χρόνια. Τώρα μου ζητά 350 ευρώ το μήνα, ενώ εργάζομαι στο εξωτερικό, με μόνη εναλλακτική να κάνω οριστική διαγραφή και να χαρίσω 19 χρόνια εισφορών στους λήσταρχους.
Στην Αγγλία όμως, όπου έχω ατομικό λογαριασμό εισφορών, μπορώ να μετακινήσω τα "κεφάλαιά" μου από τον έναν πάροχο σε άλλον, χωρίς κανένα παρατράγουδο. Γιατί να μην μπορώ να μεταφέρω τα "κεφάλαιά" μου από το ΤΣΜΕΔΕ σε κάποιο αγγλικό pension fund ώστε να πάρω κάποτε μια σύνταξη στοιχειωδώς της προκοπής;

Περισσότερα...

Τι μου προσφέρει ο ΟΑΕΕ

Διαδώστε

Tι μου προσφέρει ο ΟΑΕΕ; Ένα μεγάλο τίποτα.
Τι προσφέρω εγώ; 865,00€ το δίμηνο!
Είχα και ιδιωτική ασφάλιση που μετά από πολλά χρόνια δυστυχώς αν και μου κόστιζε μόνο 600,00€ το χρόνο αναγκάστηκα να την σταματήσω και να εξαργυρώσω το συμβόλαιό μου γιατί το νταβατζηλίκι του ΟΑΕΕ δεν αφήνει περιθώρια με τις υπέρογκες υποχρεωτικές εισφορές.
Τι απολαβές είχα από την ιδιωτική;Σε τρεις τραυματισμούς σοβαρούς- και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες- που είχα, τα πάντα (ακόμη και το ταξί που χρησιμοποίησα για την μεταφορά μου προς τον καλύτερο γιατρό ,γιατί δεν υπάρχουν συμβάσεις αλλά πας σε όποιον γουστάρεις, πληρώνεις,καταθέτεις την απόδειξη και έρχονται στο ακέραιο με επιταγή όχι μόνο τα έξοδα αλλά και η ημερήσια αποζημίωση που ξέρεις πόση είναι απ'την αρχή του συμβολαίου αν είσαι στο νοσοκομείο ή στο σπίτι για κάθε μέρα που λείπεις από την εργασία σου.

Περισσότερα...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Διαδώστε

Είμαι μέλος του ΤΕΕ και άρα γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, απαραίτητο για να μπορώ να έχω δικαίωμα υπογραφής ως μηχανικός. Και άλλοι μηχανικοί έχουν αναφέρει τα προβλήματα τους, για αυτό θα γράψω για μια υποκατηγορία μας.

Αν είσαι ερευνητής μηχανικός ή - ακόμα χειρότερα - Υποψ. Διδάκτορας όπως εγώ, αναγκαστικά βρίσκεσαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Ερευνητικό Ίδρυμα. Δεν μπορείς (και δεν πρέπει κανονικά...) να κάνεις τίποτα άλλο αφού η έρευνα απαιτεί τεράστια κατανάλωση ενέργειας. Για να πληρωθείς, κάνεις συμβάσεις εργασίας, με το εκάστοτε ίδρυμα, και έτσι πουθενά δεν μπορείς να πάρεις μαύρα (και είναι σωστό): άρα όλα φαίνονται.

Περισσότερα...

Μία απλή πρόταση

Διαδώστε

Το ασφαλιστικό θα γίνει δυνατό όταν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικά υπηρεσίες προς τους πολίτες. Αν μπορούσε ο κάθε πολίτης να επιλέξει αν θα ασφαλιστεί σε δημόσιο φορέα ή ιδιωτικό τότε ο ανταγωνισμός θα έφερνε καλύτερες τιμές και υπηρεσίες. Όσο το ασφαλιστικό είναι κρατικό μονοπώλιο δεν θα δει ποτέ ο πολίτης ποιοτικές υπηρεσίες (τι ίδιο θα συνέβαινε αν το ασφαλιστικό ήταν θέμα ιδιωτικού καρτέλ).
Η λύση λοιπόν είναι απλή:
1) Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να επιλέξει τον φορέα που θέλει να τον ασφαλίσει και μάλιστα ξεχωριστά για σύνταξη και ξεχωριστά για περίθαλψη.
2) Νοσοκομεία και κλινικές συνεργάζονται με όλους τους ασφαλιστικούς φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς)
3) Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα στη χειρότερη περίπτωση χάνει τη σύνταξη και την περίθαλψη

Δημήτρης Χατζημιχαήλ

ΟΑΕE: Ο λόγος μας, συμβόλαιο

Διαδώστε

Πριν από καιρό ο ΟΑΕΕ έδινε το δικαίωμα στους ασφαλισμένους του να αιτηθούν την αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας, ώστε να πληρώνουν μικρότερη ασφαλιστική εισφορά. Για την έγκριση της αίτησης απαιτούνταν χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών. Αν όμως καθυστερήσει η καταβολή της εισφοράς έστω και για δύο ημέρες, ο ΟΑΕΕ ξαναγυρνά τον ασφαλισμένο αυθαίρετα στην υψηλή κατηγορία ασφάλισης. Έχει βέβαια το δικαίωμα να ξανακάνει αίτηση για να κατέβει κατηγορία. Μέχρι όμως να εγκριθεί η αίτηση αυτή, δύο μήνες δηλαδή, χρεώνεται την ασφαλιστική εισφορά της υψηλής κατηγορίας ασφάλισης.

Οι εισφορές ως φορολογία

Διαδώστε

"Ακούστηκε λοιπόν και αυτό. Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τρόικα πρότεινε να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων με βάση το εισόδημα, τη στιγμή που όλοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για παραπέρα περικοπές των συντάξεων.

Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόζεται στην Αυστραλία, αλλά και σε άλλες χώρες, όπου το κρατικό σύστημα συντάξεων λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως ένα δίχτυ προστασίας που προβλέπει σύνταξη μόνο για τους μη έχοντες καμία άλλη πηγή εισοδήματος.

Αν ο ηλικιωμένος έχει άλλες (ικανές) πηγές εισοδήματος, είτε δεν δικαιούται να παίρνει το παραμικρό από το κρατικό σύστημα συντάξεων, είτε παίρνει ένα συμβολικό ποσό σύνταξης.

Περισσότερα...